BEWINDVOERING: ondersteuning en bescherming op financieel vlak

Bewindvoering is een maatregel waarbij een bewindvoerder ervoor zorgt dat jouw financiële situatie op orde komt en blijft, wanneer je dat door medische, lichamelijke, geestelijke en/of sociale omstandigheden zelf (meer) niet kunt. Zo ontstaat rust, overzicht en wordt bovendien financieel misbruik voorkomen.

Als bewindvoerder

Als bewindvoerder … neem ik de zorg rond het beheer van jouw financiën -en eventueel goederen- uit handen. Het hebben van schulden kan zó veel stress geven dat je nieuwe rekeningen ongeopend laat om zo de spanning uit de weg te gaan, terwijl die met elke volgende factuur alleen maar groter en groter wordt. Op zo’n moment kan ik je helpen om de situatie weer onder controle te krijgen; door overzicht te creëren en stapsgewijs de problemen aan te pakken. Zo zorgen we samen dat er weer een goede balans komt tussen je inkomsten en uitgaven. Waar mogelijk betrek ik je in beslissingen en waar dat niet gaat zal ik altijd handelen in jouw belang. We zullen elkaar dan ook regelmatig spreken om af te stemmen; hierbij ben ik jouw directe contactpersoon en degene die opneemt als je belt. Als het even kan help ik je zodanig dat je uiteindelijk weer zelf over je geld kunt beschikken en de boel op orde houden. Mocht dat niet haalbaar of aan de orde zijn, dan blijf ik jouw geld permanent beheren.

Aanvraag en vergoeding bewindvoering:

Als bewindvoerder word ik door de rechtbank benoemd om over jouw financiën en goederen te mogen beslissen. Ik leg dan ook verantwoording aan jou én aan de rechter af. De aanvraag loopt via het kantongerecht; als je wilt helpt Hagemeier B&M uiteraard ook bij het indienen hiervan. De kosten voor de inzet van een bewindvoerder zijn standaard en bij de wet vastgesteld: een overzicht hiervan vind je op de pagina tarieven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bewindvoering – voor jezelf, een familielid of cliënt? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek licht ik graag het één en ander verder toe en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Ik wil graag meer weten